Wordt jij de beste Hopscheutenkok van 2023?

Beste Collega,

Sedert 1994 organiseert Keurbroederschap “De Witte Ranke” de culinaire wedstrijd “Beste junior kok De Witte Ranke”, een hoogstaande wedstrijd rond Poperingse hopscheuten met een zeer mooie laureatenlijst, denk maar aan Koen Devos, Tim Boury, Angelo Rosseel, …

Door een samenloop van omstandigheden van de laatste 2 jaar zag het bestuur van De witte ranke het niet meer zitten om deze wedstrijd te organiseren.

Omdat wij deze wedstrijd te belangrijk vinden voor het promoten van onze Poperingse hopscheuten heeft het bestuur van Horeca Poperinge-Heuvelland, uiteraard in samenspraak met De witte ranke, de organisatie nieuw leven ingeblazen, een nieuw reglement, nieuw logo, nieuwe juryleden en een nieuwe proclamatieformule moeten het wedstrijdniveau van weleer evenaren.

De wedstrijd “BESTE HOPSCHEUTENKOK 2023” zal plaatvinden op 27 maart 2023, alle informatie kan je terugvinden hieronder bij het wedstrijdreglement of bel naar Bert Recour, Voorzitter, op 0475 94 31 27 voor al uw vragen.

Het zou ons, horecamensen, deugd doen mocht jijzelf, een lid van jou brigade, stagiair of culinaire kennis inschrijven voor onze wedstrijd!

Vriendelijke groeten,
Bert Recour | Gilles Demeere | Jonas Desmet | Glenn Bondue | Dirk Battheu | Filip De Brandere Ronny Beyens | Greet Carton | Freddy Dequeker | Marijn Struye | Enzo Sabbe | Bart Wemaere Geert Pyck | Bertrand Pouseele | Sabien Battheu | Dina Vroman-Desmet

Lees hier het westrijdreglement

WEDSTRIJDREGLEMENT

Wie kan deelnemen?

  • Elke beroepskok die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, of leerling van het 6/7de jaar Hotelschool kan inschrijven, met een maximumleeftijd van 26 jaar op 27 maart 2023.

Hoe inschrijven?

  • Je mag je laten vergezellen van een 2de persoon die voldoet aan de eisen van het reglement.
  • Stuur je recept, zonder hoofding, op A4, naar HoReCa Poperinge-Heuvelland, Grote Markt 34, 8970 Poperinge of mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

ten laatste tegen 9 maart

  • Het recept moet vergezeld zijn van:
  • Kopie van de 2 ID-kaarten
  • Persoonlijke CV van de kandidaat
  • Een kleurenfoto van het gerecht (Foto mag zonder hopscheuten, daar deze maar vanaf 10 februari te vinden zijn!)

Hoe verloopt de jurering?

  • Een leesjury zal 5 finalisten kiezen, deze zullen maandag 13 maart verwittigd worden.
  • De wedstrijd gaat door in Poperinge en kan worden bijgewoond door familie, collega’s,…
  • Er wordt een basiskeuken voorzien, bestaande uit inductiekookplaat, combisteamer, spoelmeubel, werktafel en koelkast en snelkoeler, alle overige materiaal wordt door de kandidaat voorzien als ook het materiaal om op te dresseren.
  • Er wordt 600gr Poperingse hopscheuten per kandidaat aangeboden door de organisatie
  • Er mogen geen (half)afgewerkte producten worden meegebracht, enkel basisfonds zijn toegelaten
  • Er dienen 6 borden per gerecht gemaakt te worden, 1 blijft bij de keukenjury voor een foto

en proeverij, de andere 5 borden gaan naar de proefjury dat bestaat uit 10 personen, geselecteerd door de organisatie.

  • De kandidaten dienen zich aan te melden tegen 8h30, om 8h45 volgt de lottrekking om de volgorde te bepalen van het doorgeven van de gerechten. De wedstrijd start om 9h30 voor de eerste kandidaat met intervallen van telkens 15 minuten voor de volgende kandidaat.
  • 2 uur na aanvang, serveert nummer 1 zijn eerste gerecht.

Kandidaat

Gerecht 1

Gerecht 2

1

11h30

12h45

2

11h45

13h00

3

12h00

13h15

4

12h15

13h30

5

12h30

13h45

  • De gerechten wijken niet af van de ingestuurde recepten
  • Alle punten worden ter plaatse openbaar gemaakt, de beslissing van de jury, voorgezeten door Franky Vanderhaeghe, sterrenchef van Hostellerie St.-Nicolas, is onherroepelijk
  • Informatie over de wedstrijd en eventuele aanvullingen verschijnt op horecaregiopoperinge.be

Thema van de wedstrijd?

  • Gerecht 1 : hopscheuten , grietbot, streekbier uit een straal 20km rond Poperinge
  • Gerecht 2 : hopscheuten met garnituur naar keuze
  • Gerechten mogen koud of warm zijn, moeten op bord(en) worden geschikt, saus mag apart

Proclamatie en Prijzen?

  • Op 27 maart 2023, om 14h30 worden de winnaar en de vier laureaten bekendgemaakt, gevolgd door een feestelijke receptie, deze is voor de kandidaten gratis, maar wel verplicht.

Meegekomen familie, fans,… kunnen de receptie bijwonen, mits een inleg van 40€ pp.

  • Alle finalisten krijgen een aandenken aan hun deelname, de winnaar krijgt een Cheque van 750€, te spenderen bij een leden van Horeca Poperinge-Heuvelland, alle andere kandidaten een cheque van 100€.

Door hun inzending verklaren de deelnemers zich akkoord met het reglement en geven zij toestemming hun ingezonden recepten gratis en vrij van rechten beschikbaar te stellen voor promotiedoeleinden.

Steeds bereid voor het verschaffen van extra informatie,

Voorzitter Horeca Poperinge-Heuvelland,
Bert Recour

Horeca Events in 2023

Save these dates

Worldkarts Poperinge

Karting

Di 21 maart
Molenhof, Westouter

Italiaans Feest

Ma 26 juni
?

Quiz

Di 26 september
Hotel Palace Poperinge

Banket

Ma 27 november

Ontdek charmante plekjes in de ruime
regio rond Poperinge

Website van en voor de leden van Horeca Regio Poperinge

Geef een waardebon cadeau

Bestel nu uw waardebons per € 10 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0478 50 54 26 bij Freddy.

Deze waardebon kan als betaalmiddel worden gebruikt bij alle leden van VZW Horeca Regio Poperinge-Heuvelland. De lijst van de horecaleden vindt u hier.

Bestuur


Bert Recour

Voorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0475 94 31 27

Greet Carton

Ondervoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 38 83 38

Freddy Dequeker

Secretaris
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0478 50 54 26

Dirk Battheu

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 36 46 11

Marijn Struye

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 33 41 39

Ronny Beyens

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 44 63 15

Filip De Brabandere

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 38 80 70

Glenn Bondue

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 33 94 05

Jonas Desmedt

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 36 35 25

Gilles Demeere

Bestuurslid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
057 37 53 05

Enzo Sabbe

Bestuurslid

© HorecaRegioPoperinge.be is een website van Horeca Regio Poperinge VZW | BTW BE0431.823.610


Voorzitter

Bert Recour,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0475 94 31 27

Secretaris

Freddy Dequeker,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0478 50 54 26


Cooked and Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD

Facturatiegegevens

Rekeningnummer

BE03 1030 3327 2684
BIC: NICABEBBXXX